Menu
Starten

Mobiele website biedt kansen 

Internet op je mobiel is hot. Er zijn 5 keer zoveel mobiele telefoons dan desktops in de wereld. Gemiddeld surfen nu 4 miljoen mensen in Nederland, met hun mobiele telefoon op internet. Een gewone website voldoet niet aan de mobiele internetstandaarden, er liggen hier kansen voor ondernemers die nog geen mobiele website hebben. Een mobiele website ontwerpen en bouwen die door alle apparaten concistent bruikbaar is vereist grondige kennis van de mobiele markt en technieken om dit mogelijk te maken.

Voordelen van een mobiele website

 • Gebruiksvriendelijk
  Een mobiele website is speciaal geschikt gemaakt voor een klein scherm, zal de gebruikservaring hierbij beter zijn dan bij een reguliere desktop website.
 • Snelheid
  Een gewone website heeft te vaak te veel grafische elementen. Aangezien de gebruiker via zijn telefoon aangewezen is op een tragere verbindingssnelheid, kan het laden dus lang duren. Bij een goede mobiele website wordt hier rekening mee gehouden. Hierdoor staat de benodigde informatie sneller op de mobiele telefoon.
 • Bereik
  Een mobiele website is te benaderen via alle smartphones en overal beschikbaar. De gebruiker kan de mobiele website op elk willekeurig mobiel platform via zijn browser bekijken. Een mobiele site heeft dus een groter bereik dan een applicatie.
 • Ontwikkel- en onderhoudskosten
  Een goed ontworpen mobiele site is platformonafhankelijk. Daardoor hoef je ze maar één keer te ontwikkelen en de software maar op één plek te onderhouden. Dat scheelt een hoop de kosten.

 

Kortom: waarom mobiel webdesign?

Standaard websites zijn dus voor 95% ongeschikt en niet gebruiksvriendelijk genoeg om bekeken te worden via de mobiele telefoon. De verschillende mobiele schermformaten, de verminderde downloadsnelheid en verschillende besturingsystemen zijn daar debit aan. Ook door het gebruik van Flash, een verkeerde layout en dito inhoud zijn gewone websites meestal ongeschikt voor mobiele telefoons. Compra lost dit op. Voor uw mobiele website wordt speciaal een mobiel webdesign ontworpen en ontwikkeld voor gebruik op mobiele telefoons.

 

Mobiele website ontwikkeling

Gezien de huidige status-quo van mobiel internet, als integraal onderdeel van onze samenleving, is er noodzaak voor organisaties zich te oriënteren op de mogelijkheden. Compra bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt mobiele websites die geschikt zijn voor uiteenlopende schermformaten, toestellen en mobiele systemen. Bijvoorbeeld Blackberry, Nokia, Samsung, iPhone en HTC. Bestaande informatie in standaard websites kan in veel gevallen gekoppeld worden aan mobiele websites. Er is dus geen noodzaak om informatie op meerdere plaatsen bij te moeten houden. Bent u benieuwd naar kansen voor uw organisatie? Wil u weten hoe uw website er uit ziet op een mobiel toestel?

 

Toepassingen met mobiele websites

Mobiele websites worden een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie. Met name als het gaat om het bereik van jongeren. Mobiel internet draagt bij aan de communicatiestrategie, doelstellingen en de vindbaarheid door zoekmachines. Met een mobiele website is het mogelijk om de doelgroep op ieder ogenblik te bereiken, ongeacht de plaats waar de doelgroep zich bevind. Dit in tegenstelling tot een Radio en TV, print of een traditioneel internet.

 

De kracht van mobiel internet en mobiele websites

De kracht zit in media-combinaties. Het inzetten van een mobiele website in combinatie met bijvoorbeeld QR Codes ter ondersteuning van een print-add campagne. Of u kunt ook producten / diensten presenteren aan een specifieke doelgroep en directe online verkoop stimuleren via een mobiele webshop.

 

Ongekende marketing mogelijkheden

Een mobiele telefoon biedt -buiten het bezoeken van mobiele websites- diverse andere aantrekkelijke mogelijkheden voor uw boodschap. Compra informeert u hier graag over. Daarnaast kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Compra zal dan samen met u bekijken wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp