Menu
Starten

Wat is een goede domeinnaam?

Een goede website zonder een goede domeinnaam is gedoemd te mislukken. Maar wat is dan de domeinnaam die u succes gegarandeerd? Die garantie bestaat logischerwijs niet, maar we kunnen u wel tips geven die helpen bij het kiezen van een goede domeinnaam:

 • Gebruik een eigen unieke domeinnaam.
 • Hou de domeinnaam van uw website zo kort mogelijk.
 • Gebruik de naam van uw bedrijf.
  Is deze al bezet? Kies voor de naam van uw hoofdactiviteit.
 • Registreer domeinnamen met uw hoofdactiviteiten.
  Het is interessant om ook website domeinnamen met uw hoofdactiviteiten te registreren. Zo zorgt u ervoor dat mensen die specifiek op zoek zijn naar uw activiteiten, ook bij u terecht komen.
 • Registreer ook de namen van uw producten.
  Dit is interessant voor betere resultaten in de gerenommeerde zoekmachines.
 • Meerdere woorden in één domeinnaam?
  Registreer zowel de domeinnaam met de woorden aan elkaar, als ook die waar de woorden zijn gescheiden met een "-".
 • Registreer ook veelvoorkomende typefouten.
  Registreer ook vooral de vaak gemaakte typefouten op uw bedrijfsnaam, productnaam en domeinnaam. Om bezoekers naar uw website te krijgen en ook om te voorkomen dat andere bedrijven aan die typefouten verdienen.
 • Kies de juiste extensie(s).
  Kijk eventueel hieronder ook naar het onderdeel ´Wat is een goede domeinnaam extensie?´

Wat is een goede domeinnaam extensie?

U kunt domeinnamen met bijna elke extensie zoals .com of .nl registreren. Maar welke extensie is voor u interessant? Wij helpen u alvast een beetje op weg met uw keuze.

 • Werkt uw bedrijf voornamelijk nationaal?
  Registreer dan een domeinnaam met de extensie van uw land. Waarom? U maakt (potentiële) klanten meteen duidelijk dat u als lokaal bedrijf dicht bij de klant staat. Als uw bedrijf zich vooral richt op de Nederlandse markt, is het slim om een .nl-domeinnaam aan te vragen. Elk land heeft een eigen extensie. Het staat u overigens volkomen vrij om in plaats van .nl een extensie van een exotisch eiland te nemen zoals .tv (Tuvalu), .nu (Niue) of .is (IJsland).
 • Werkt u (in de toekomst) internationaal?
  Als u ook internationaal zaken doet of gaat doen, is een handig om een .com-domeinnaam te registreren, omdat deze extensie voor meer internationale bekendheid zorgt. Registreer in dat geval dus een domeinnaam met internationale extensie. De .com heeft nog steeds het grootste aanzien, maar .net en .org zijn ook vertrouwd geworden in de loop der tijd. Ook .eu komt in aanmerking. Waarom? De internationale extensies genieten een groter aanzien dan de lokale extensies. Ze zijn ook vertrouwd bij internationale contacten.
 • Werkt u zowel nationaal als internationaal?
  Registreer dan zowel een domeinnaam met de nationale als internationale extensie. Benader uw contacten dan ook met de desbetreffende domeinnaam. Zo geniet u van zowel de voordelen van een nationale als ook die van een internationale domeinnaam.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp