Menu
Starten

DNS beheren of uw nameservers wijzigen?

Om uw DNS-records aan te passen van een bij Compra geregistreerde domeinnaam, vraagt u eenmalig een zogenaamde Mutatie DNS aan. Hiermee worden de A, MX of CNAME-records van de betreffende domeinnaam aangemaakt, gewijzigd of verwijderd. De mutatie van de DNS is gratis aan te vragen bij uw domeinregistratie.


DNS beheer

Wilt u liever zelf de DNS-instellingen van uw domeinnamen beheren? Met de dienst 'DNS-beheer' van Compra krijgt u de optie om zelf A, MX of CNAME-records te maken, wijzigen of verwijderen. De dienst DNS-beheer geldt voor al uw bij Compra geregistreerde domeinnamen. DNS-beheer is om die reden met name interessant voor klanten die meerdere domeinnamen afnemen waarop regelmatig DNS-wijzigingen plaatsvinden.


Mutatie nameservers

Om uw bij Compra geregistreerde domeinnaam op uw eigen DNS-server te beheren, vraagt u eenmalig een ‘Mutatie nameservers’ aan. Hiermee worden de nameservers van de betreffende domeinnaam gewijzigd, zodat deze voortaan naar uw eigen DNS-server verwijzen. Het muteren van nameservers is vooral bedoeld voor bedrijven die veel domeinnamen (voor klanten) beheren, maar zelf niet in staat zijn rechtstreeks domeinnamen te registreren.


Hulp nodig bij het beheren van uw domeinnaam?

Compra adviseert u graag over de beste domein beheer voor uw organisatie. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Compra zal dan samen met u bekijken wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp