Menu
Starten

Een domeinnaam online registreren

Eerst beschikbaarheid domeinnaam controleren

Voor je een domeinnaam kunt vastleggen dien je eerst te controleren of deze nog niet door iemand anders is geregistreerd. Dat kan je hieronder eenvoudig doen. Vul het domein in dat je zou willen vastleggen en controleer de beschikbaarheid.

 

 


Waar u op moet letten bij Domeinnaam registratie

  • Een domein moet uit minimaal 2 karakters bestaan.
  • Toegestaan: a-z, 0-9 en het minteken (-).
  • De status van een domeinnaam kan op ‘vrij’ staan, terwijl dit niet het geval is. Compra is niet aansprakelijk voor onjuistheden of onvolledigheden in de status van een domeinnaam.

De genoemde punten zijn slechts kleine aandachtspunten waar uw rekening mee dient te houden bij het aanvragen van een domein.


Advies voor het registreren van een domein

Het is belangrijk om een goede domeinnaam te kiezen voor uw website. De naam moet logisch zijn en passen bij uw bedrijf. Om u op weg te helpen een goede domeinnaam te registreren voor bij voorbeeld uw webwinkel, blog of bedrijfswebsite, hebben wij een domeinregistratie advies pagina opgezet met een hoop handige tips en punten. Dit geeft u wat meer richtlijnen om rekening mee te houden wanneer u een bepaalde domeinnaam aan het zoeken bent om te registreren.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp