Menu
Login

Wordt zakelijk actief op Facebook!

Facebook het grootste sociale netwerk ter wereld!

Het aantal Facebook gebruikers blijft wereldwijd stijgen. Ook in Nederland stijgt het aantal Facebook gebruikers nog steeds erg sterk. Het mag duidelijk zijn dat voor zakelijke doeleinden Facebook enorme potentie heeft. Het is de plek waar uw klanten zich regelmatig tot zelfs dagelijks bevinden. Wilt u de klanten op Facebook bereiken, zult u ook met uw bedrijf op Facebook aanwezig moeten zijn!

 

Hoe bereik je de klant op Facebook?

Dit is de grote vraag waar nog steeds een hele hoop bedrijven mee worstelen. Veel bedrijven hebben geen idee hoe men op Facebook op een juiste wijze het bedrijf kan promoten en een fanbase op te bouwen. Vervolgens wordt Facebook maar achterwegen gelaten, wat natuurlijk doodzonde is.

Wat ook nog steeds veel voorkomt is dat bedrijven denken actief te zijn op Facebook met een zakelijke pagina, maar in werkelijk dit helemaal niet zijn! Er zijn tal van kale zakelijke Facebook pagina’s te vinden die gewoon niet af zijn en al maanden of zelfs jaren stil liggen. Dit is natuurlijk niet de juiste manier om actief te zijn op Facebook. Hier valt gewoon nog zoveel winst te halen!

 

De mening over een product of dienst telt op Facebook!

Een van de grootste voordelen van Facebook is dat men graag ervaringen deelt en elkaar helpt met het geven van advies over de keuze van een product of dienst. Om een voorbeeld te geven, je bent op zoek naar een nieuwe tv. Uiteraard zoek je op internet naar aanbiedingen, of kijk je welke het beste bij jouw wensen past. Maar om vervolgens de juiste keus te maken, is advies van vrienden en kennissen natuurlijk het meest betrouwbaar.

Wanneer je dus op Facebook de vraag stelt waar je het beste tv X van het merk Y kan kopen, je vervolgens van een vriend te horen krijgt dat je die het beste bij bedrijf Z kan kopen omdat die daar zelf goede ervaringen mee heeft gehad. Bijvoorbeeld omdat de service erg goed was en men de klant goed heeft geholpen. De kans is zeer groot dat jij zelf ook bij bedrijf Z de tv gaat kopen.

Wanneer u als bedrijf een goede reputatie heeft offline, is het belangrijk dit door te trekken naar een goede reputatie op Facebook. Wanneer men tevreden is, zal men uw bedrijf vanzelf aanbevelen. Met het gevolg dat u via mond-tot-mond reclame op Facebook meer bekendheid, meer likes zal krijgen en uiteindelijk meer klanten!

 

Professioneel Facebook pagina ontwerp

Het is erg makkelijk om een eenvoudige pagina voor uw bedrijf op te zetten op Facebook. Een logo als afbeelding en wat informatie over het bedrijf en klaar. Van dit soort pagina’s zijn er gigantisch veel te vinden op Facebook. Vaak komen deze pagina’s ook nog eens erg “dood”  over omdat er al maanden niets op is gebeurd.

Dit is natuurlijk niet de manier om fans aan jouw merk of bedrijf te binden. Mensen zullen zich niet gaan binden aan een bedrijfspagina die praktisch stilligt. Een professioneel design met leuke informatieve pagina’s en daarnaast regelmatig een update of iets nieuws, zullen de bezoekers veel meer aanspreken.

Een mooi en professioneel design samen met leuke extra’s en regelmatig nieuwtjes, zullen er voor zorgen dat men uw pagina als het ware vanzelf leuk gaat vinden en daarom gaat “Liken”. Zo ontstaat er vanzelf een groeiende groep Fans van uw bedrijf op Facebook!

 

Voordelen zakelijke Facebook pagina

Bedrijven die gaan starten op Facebook maken regelmatig de fout om een persoonlijk profiel aan te maken voor het bedrijf in plaats van een zakelijke pagina. Dit is niet de bedoeling en zelfs tegen het beleid en de richtlijnen van Facebook. Zorg dat u voor zakelijk gebruik ook een zakelijke bedrijfspagina maakt op Facebook. Anders bestaat het risico dat uw account wordt verwijderd.

Een zakelijke pagina op Facebook heeft de volgende voordelen:

 • Een zakelijke Facebook pagina is gratis!
 • Een zakelijke Facebook pagina heeft geen maximum aantal vrienden
 • Met een zakelijke Facebook pagina kan je Facebook advertenties aanmaken
 • Een zakelijke Facebook pagina houdt alle statistieken bij
 • De informatie op een zakelijke pagina is ook zichtbaar in zoekmachines
 • Persoonlijk contact met de klanten mogelijk

 

Mogelijkheden van een zakelijke Facebook pagina

Het grote voordeel van een zakelijke Facebook pagina is dat deze veel meer mogelijkheden en opties biedt. De verschillende opties en mogelijkheden hebben we onder elkaar gezet:

 • Maak tot 12 subpaginas/tabs
 • Adverteren om de pagina te promoten
 • Reageren als pagina of als persoon
 • Meerdere beheerders
 • Mensen kunnen “Fan” worden van je zakelijke pagina. Facebook vrienden van deze persoon zien dit vervolgens ook
 • Gebruiken van apps via Facebook zoals bijvoorbeeld een poll om een mening te peilen
 • Facebook connect, hiermee kan je je website koppelen aan Facebook. Wanneer bijvoorbeeld iemand inlogt wordt dit op de tijd weergegeven
 • Personen die “liken” zijn direct verbonden aan de pagina
 • Enorm bereik mogelijk

 

Hoe ziet een goede zakelijke Facebook pagina eruit?

Een goed uitziende zakelijke Facebook pagina moet helder en duidelijk zijn. Het moet direct duidelijk zijn aan de bezoeker welk bedrijf het is en wat dit bedrijf doet. In het voorbeeld hieronder komt dat goed naar voren.

 

Kortom, start met een Zakelijke Facebook pagina omdat:

 • Maar liefst 7,3 miljoen Nederlanders zitten op Facebook waarvan 4,3 miljoen dagelijks actief zijn
 • Uw klanten zitten op Facebook, uw bedrijf moet daar ook actief zijn
 • Profiteer van mond-tot-mond reclame
 • Een persoon die liked, is direct verbonden aan uw zakelijke pagina
 • Kom in contact met uw (potentiële) klanten via comments
 • Maak gebruik van handige Apps op uw bedrijfspagina
 • Goede reputatie op Facebook zorgt voor meer klanten en omzet
 • Enorm bereik onder (potentiele) klanten mogelijk
 • Uw bedrijfspagina's op Facebook zijn met html volledig aan te passen aan uw huisstijl
 • Een zakelijke Facebook pagina is gratis!

 

Komt u er niet uit?

Wanneer u al een zakelijke Facebook pagina heeft maar twijfelt of deze wel juist en volledig is? Of u wilt beginnen met het inzetten van Facebook voor uw bedrijf maar u weet niet hoe te beginnen? Op deze vragen en alle andere gerelateerde vragen helpt ons team u graag verder. Wij hebben al voor vele tevreden klanten een zakelijke Facebook pagina opgezet. Wij zijn er van overtuigd dat we ook voor uw bedrijf een professionele bedrijfspagina op Facebook kunnen zetten. Neem simpelweg contact met ons op, dan bespreken we vrijblijvend de mogelijkheden.

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een glashelder voorstel in jouw e-mailbox. Liever eerst een kostenindicatie? Bel 071-3410161 of mail h.rietkerk@compra.nl


Wij behandelen alle informatie vertrouwelijk.