Menu
Starten
3 redenen om je domeinnaam nooit zomaar op te zeggen
3 redenen om je domeinnaam nooit zomaar op te zeggen

3 redenen om je domeinnaam nooit zomaar op te zeggen

 

Een geschikte .nl-domeinnaam vinden is vaak een uitdaging. Hoewel er nog ruim zes miljoen beschikbare .nl-domeinnamen bestaan, zijn er al meer dan zes miljoen geregistreerd. Heb je een sterke domeinnaam gevonden? Dan zit je gebakken. Toch zijn er verschillende situaties waarin je overweegt je domeinnaam op te zeggen. Bijvoorbeeld vanwege een naamsverandering van je bedrijf, een fusie of omdat je de website niet meer gebruikt. Opzeggen is gemakkelijk, maar in de meeste gevallen is het beter om je domeinnaam te blijven houden. Als het gaat om het opzeggen van een domeinnaam, is er geen goed of fout. Wel zitten er risico’s verbonden aan de opzegging. Daarom geven we je de drie belangrijkste redenen om je domeinnaam te houden, ook als je deze niet (meer) gebruikt.

 

Een domeinnaam is waardevol

Een sterke domeinnaam is waardevol, ook als je hem zelf niet actief gebruikt. Wanneer je je gewilde domeinnaam opzegt, is deze opnieuw vrij verkrijgbaar in de markt. Andere internetgebruikers kunnen de domeinnaam opnieuw registreren en gebruiken. Dat is zonde, want een goede domeinnaam kun je ook verkopen. Hoewel het registreren van een domeinnaam je slechts enkele tientjes per jaar kost, is een sterke domeinnaam soms honderden euro’s waard. Daarnaast kan het opzeggen van een domeinnaam ervoor zorgen, dat een concurrent je oude domeinnaam registreert. Klanten en bezoekers die je voormalige .nl-domeinnaam invoeren, komen dan terecht op de website van de concurrent.

 

Voorkom Identiteitsfraude

Een concurrent die er met jouw domeinnaam vandoor gaat, dat wil je liever voorkomen. Het is nog erger, als de domeinnaam in handen valt van een internetcrimineel of kwaadwillend persoon. Deze kan er vandoor gaan met jouw identiteit. Gebruikte je daarnaast een e-mailadres die gekoppeld was aan het .nl-domein? Dan staat jouw mailadres vast nog in veel adreslijsten van klanten en partners. De nieuwe eigenaar van de .nl-domeinnaam kan er door middel van een catch-all voor zorgen dat aan jou gerichte mails terechtkomen in zijn mailbox. Belangrijke bestanden en vertrouwelijke informatie komen zo bij de verkeerde personen terecht. Dat brengt zowel voor jou als voor je klanten en contacten risico’s met zich mee.

 

SEO waarde ook na beëindiging website.

Je kunt je voorstellen dat, naarmate een website langer bestaat, verschillende andere sites naar jouw .nl-domein linken. Ze linken bijvoorbeeld naar een blog of artikel op je website of vanuit een aanbeveling naar je startpagina. Websites die naar je domein linken, geven je SEO-waarde. En die waarde draagt bij aan de positie van je website in zoekmachines zoals Google, omdat Google de verwijzingen ziet als een aanbeveling. SEO-waarde is waardevol en het kost tijd om dit op te bouwen. Daarom wil je dat niet zomaar ongedaan maken. Ook al stop je met een onderneming je kunt van deze SEO waarde blijven profiteren. Bijvoorbeeld door verkeer door te sturen naar je nieuwe site, of leads te genereren voor je voormalige concullega's.

 

Wil je meer weten over het vasthouden van je .nl-domein of wil je weten hoe je meer haalt uit je domeinnaam? Neem dan contact met ons op via https://compra.nl/contact.

 

Waarom Compra?

  1. We kennen het web. 
    Met meer dan 25 jaar ervaring in de sector, hebben wij het een en ander geleerd over websites en hoe ze voor je bedrijf kunnen werken.
  2. We zien je graag gelukkig.
    Wanneer je kiest voor onze ontwerpdiensten, wordt je deel van ons team. Wij werken met je samen tot we jou visie hebben bereikt of overtroffen.
  3. We weten dat je tijd waardevol is.
    Onze taak is je website. Je creatieve team zal snel achter de schermen werken om het voor elkaar te krijgen, zodat je je kunt blijven concentreren op het runnen van je bedrijf.

 

Meer vragen?

Neem dan contact op met Henny Rietkerk via e-mail h.rietkerk@compra.nl of bel/app 071-3410161.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp