Menu
Starten
Google gaat web surfen veiliger maken
Google gaat web surfen veiliger maken

Google gaat web surfen veiliger maken

Google's plan is om in de adresblak van Chrome een indicatie te geven van de veiligheid van de website. Zodat gebruikers weten wanneer een website veilig is om te raadplagen. Momenteel is het niet expliciet te zien, maar vanaf januari 2017 gaat Google Chrome Not secure naast het huidige pictogram toevoegen voor http pagina's met een login of formulier.

Uiteindelijk is het lange termijn plan van Google om alle HTTP websites als niet beveiligd aan te merken. Mijn voorspelling is dat in de toekomst websites zonder SSL cerificaten niet worden getoond in de resulltaten van de zoekmachines. 

Aantal gebruikers Google Chrome naar recordhoogte

Google Chrome wordt voor steeds meer internetgebruikers de favoriete browser, het marktaandeel heeft in februari een nieuwe recordhoogte bereikt. Volgens StatCounter surft 59% van de internetgebruikers inmiddels met Chrome. Volgens Google kiezen internetgebruikers voor Chrome vanwege de snelheid, veiligheid en eenvoud. Daarbij zou de browser ook binnen steeds meer bedrijven worden gekozen. In Nederland is Google Chrome ook de populairste browser, met een aandeel van 49,3%.

 

Zorg er dus voor dat je website een SSL certificaat heeft. Meer voordelen van een SSL certificaat nodig? Lees dan mijn artikel Google geeft snelle en veilige websites voorrang.

 

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp