Menu
Starten
Content is king!
 Content is king!

Als bedrijf kun je er tegenwoordig niet meer omheen: content marketing moet deel uitmaken van de marketingstrategie. Het is een manier om het bedrijf op een laagdrempelige en kwalitatieve manier op de kaart te zetten.

 

Om via content marketing potentiële klanten te trekken, is relevante, maar vooral kwalitatief hoogstaande content van zeer groot belang. Content van zeer goede kwaliteit levert meer vrienden, volgers en belangstellenden op en dat zijn vaak ook mensen die geïnteresseerd zijn in uw product of dienst. Bovendien dient de content aan te sluiten bij de kern van uw bedrijf. De content heeft immers als doel geïnteresseerden naar uw bedrijf te trekken en op termijn opdrachten te genereren. Als de content niet aansluit bij uw doelgroep, slaat u de plank mis.

Een belangrijke voorwaarde bij content marketing is de persoonlijke touch. Niet alleen willen potentiële klanten graag voorbeelden zien van wat uw bedrijf voor hen kan betekenen, ze zijn vooral op zoek naar persoonlijk contact. Zorg dat u dit in uw achterhoofd houdt als u besluit om online naar buiten te treden.

Uitstekende tools voor content marketing zijn:

  • Blogs
  • Nieuwsbrieven
  • Social media
  • Website

Search Engine Optimalization (SEO) is een essentieel hulpmiddel om content marketing via websites een kans van slagen te geven. Door middel van SEO zorgt u er voor dat de content aansluit bij de zoekopdrachten van uw doelgroep. Het inzetten van de juiste zoekwoorden, zorgt dat uw website beter vindbaar is bij zoekopdrachten in Google.

Een andere voorwaarde is, dat u regelmatig online aanwezig bent. In één week vijf keer op social media actief zijn en dan weer anderhalve maand niet, gaat niet werken. Ruim in uw agenda wekelijks tijd in om online actief te zijn. Hoe vaker u actief bent, hoe eerder mensen u gaan beschouwen als expert en u en uw berichten willen volgen.

Denk nu niet dat opdrachten meteen de pan uitrijzen als u kwalitatief goede content plaatst. Content marketing heeft tijd nodig, maar als u met regelmaat uw doelgroep in contact laat komen met uw producten of diensten, dan kan dat op termijn positieve gevolgen opleveren!

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp