Menu
Starten
Een sterk webdesign en goede hosting zijn belangrijk
Een sterk webdesign en goede hosting zijn belangrijk

Een sterk webdesign en goede hosting zijn belangrijk

 

Het registreren van een domeinnaam en beginnen met een eigen website is voor startende ondernemers vaak een van de eerste stappen. In Nederland zijn meer dan 2,5 miljoen websites, maar slechts een klein deel van die websites valt écht op. Hoe zorg je als ondernemer dat jouw website opvalt tussen al die anderen? En hoe zorg je dat bezoekers jouw website betrouwbaar vinden en overgaan tot een aankoop? Tijd en geld investeren in je website levert meer resultaten op. Zo blijkt dat de meest succesvolle zzp’ers investeren in een professioneel design en wekelijks hun website updaten (bron: SIDN/GfK 2020, n=1.282). In dit artikel zetten we de belangrijkste tips voor een sterke website en een goede hosting voor je op een rij.

 

Val op met je website

Online opvallen en goed vindbaar zijn, begint natuurlijk met een sterke domeinnaam. Kies bij voorkeur de naam van je onderneming, die omschrijft wat je doet of in welke branche jij je begeeft. Op die manier weet de bezoeker direct wat hij op jouw website kan verwachten. Daarnaast is het belangrijk dat de gebruiker de naam goed uit moet kunnen spreken. Is dat niet het geval? Dan is de kans groot dat je domeinnaam niet blijft hangen bij de gebruiker. Ook online goed vindbaar zijn in Google is belangrijk. Je vindbaarheid is niet alleen afhankelijk van advertenties. Ook relevante en vernieuwende content voor je doelgroep, zichtbaar zijn op social media en een (goed werkend) SSL-certificaat dragen bij aan vindbaarheid.

 

Een betrouwbare uitstraling

Een van de belangrijkste uitdagingen voor een ondernemer die online zaken doet, is een betrouwbare uitstraling. Kom jij voor jouw doelgroep niet of minder betrouwbaar over? Dan is de kans op een aankoop minder groot. Het vertrouwen van je doelgroep kun je winnen door onder andere voor een .nl-domeinnaam te kiezen, zeker wanneer je vooral zakendoet in Nederland. Maar liefst 80% van de Nederlandse internetgebruikers doet een aankoop het liefst via een webshop met een .nl-extensie. Stijgt de prijs van een aankoop en wordt het belang van de aankoop groter? Dan stijgt dit percentage (bron: Trends in Internetgebruik, SIDN/GfK). Het hebben van een .nl-domeinnaam is voor Nederlandse ondernemers dus een absolute aanrader.

Daarnaast zijn er verschillende andere manieren om te investeren in de betrouwbaarheid van je website. Zo kun je kopers vragen een review achter te laten op je website of webshop, die andere bezoekers kunnen lezen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 62% van de consumenten regelmatig reviews leest om de betrouwbaarheid van een website te toetsen (bron: Trends in Internetgebruik, SIDN/GfK). Ook kies je bij voorkeur voor betaalmogelijkheden met het vertrouwde en bekende Nederlandse betaalsysteem IDEAL, in plaats van Paypal of creditcard.

 

Goede en snelle hosting

Het belang van goede hosting wordt vaak onderschat, terwijl dit essentieel is voor online succes. Kies je voor een minder goede hosting vanwege lage kosten? Dan heb je kans op een trage en minder veilige website die niet converteert. Ook bij Google kan een trage site leiden tot een minder goede ranking. Goede hosting kies je dus bij voorkeur op basis van de kwaliteit in plaats van de kosten. Wij geven je graag advies over het kiezen van een goed hostingpakket.

 

Sterk en responsive design

Ten slotte is een sterk webdesign van jouw website belangrijk. Zo beschikt jouw website bij voorkeur over duidelijke navigatie, zijn websiteteksten SEO-vriendelijk en maak je gebruik van responsive design. Dit laatste houdt in dat je website niet alleen op desktop, maar ook op andere apparaten zoals smartphones en tablets, goed wordt weergegeven. Dit is essentieel, aangezien steeds meer mensen aankopen doen via hun smartphone. Sterker nog: meer dan de helft van het verkeer op webshops komt van smartphones (bron: Trends in Internetgebruik, SIDN/GfK).

 

Registreer nu je domeinnaam via onze website. Heb je vragen of wil je hulp bij het activeren van je .nl? Neem dan contact met ons op via https://compra.nl/contact.

 

Waarom Compra?

  1. We kennen het web. 
    Met meer dan 25 jaar ervaring in de sector, hebben wij het een en ander geleerd over websites en hoe ze voor je bedrijf kunnen werken.
  2. We zien je graag gelukkig.
    Wanneer je kiest voor onze ontwerpdiensten, wordt je deel van ons team. Wij werken met je samen tot we jou visie hebben bereikt of overtroffen.
  3. We weten dat je tijd waardevol is.
    Onze taak is je website. Je creatieve team zal snel achter de schermen werken om het voor elkaar te krijgen, zodat je je kunt blijven concentreren op het runnen van je bedrijf.

 

Meer vragen?

Neem dan contact op met Henny Rietkerk via e-mail h.rietkerk@compra.nl of bel/app 071-3410161.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp