Menu
Starten
iPhone App: Sexy en slim
 iPhone App: Sexy en slim

Social media is een niet meer weg te denken middel om contact met uw klanten te onderhouden. Maar we zijn inmiddels al weer een stapje verder... Ik heb het natuurlijk over de App, de iPhone applicatie. Dit is een makkelijke en goedkope manier om uw klanten direct service te bieden en om uw merk constant onder de aandacht te brengen bij uw klantenbestand.

 

 Een iPhone App is een software programma dat speciaal ontwikkeld is voor gebruikers van een iPhone of een iPod Touch. Het is een beetje te vergelijken met ringtones voor de mobiele telefoon, alleen bieden Apps veel meer. Apps zijn interactief en functioneel. Ze leveren niet alleen entertainment, maar ook nuttige informatie. 

De populairste telefoon van dit moment is zonder twijfel de iPhone van Apple. De komst van de meest sexy smartphone heeft een verschuiving veroorzaakt in het gebruik van mobiele telefoons. Internetten en entertainment zijn niet meer weg te denken in combinatie met mobiele telefonie.

Meer iPhones verkocht dan baby’s geboren

De populariteit van de iPhone en de iPod Touch is tot ongekende hoogte gestegen. Zo worden er nu dagelijks wereldwijd meer iPhones (378.000) verkocht dan baby’s geboren (371.000). Ook de getallen over het downloaden van Apps zijn verbazingwekkend. Op 2 maart van dit jaar downloadde Chunli Fu uit de Chinese havenstad Qingdao de 25 miljardste iTunes App. Op een doodgewone dag worden op internet 1.288 nieuwe Apps aangeboden. Dagelijks worden meer dan 35 miljoen Apps gedownload.

Gebruikers van iPhones maken intensief gebruik van de mogelijkheden die het apparaat biedt, zoals internet, e-mail en applicaties. Met een eigen applicatie kunt u uw bestaande klantrelaties onderhouden. Daarnaast kunt u via dit nieuwe communicatiemedium op een innovatieve wijze mensen kennis laten maken met uw merk, producten en/of diensten. Juist de enorme populariteit van de iPhone en de iPod Touch biedt mogelijkheden om een nieuw klantenbestand aan te boren. Steeds meer organisaties zien de waarde hiervan in. Wie nog geen eigen App heeft, telt eigenlijk niet meer mee. Het is net als tien jaar geleden. Een bedrijf moest beschikken over een professionele website. Nog maar kort geleden moest iedereen mee met de social media, nu is het de beurt aan de Apps voor de smartphones.

Betaalbaar

Andere belangrijke drijfveren voor het (laten) ontwikkelen van een eigen App zijn het gemak en de betaalbaarheid. U kunt kiezen voor een op maat gemaakte applicatie voor uw bedrijf, maar als u slechts een logo wenst in de App Store met een paar basisfuncties, dan is dat ook mogelijk. U hebt al een eigen App vanaf € 995,-. Om uit te zoeken welk type App u moet gebruiken, kunt u het beste in de huid van uw klanten kruipen om uit te vinden waaraan zij behoefte hebben. Zo kan een supermarkt met een App voor boodschappenlijstjes komen of een hotel lanceert een App voor roomservice. De mogelijkheden zijn oneindig.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp