Menu
Starten
Meten is weten is meer geld
Meten is weten is meer geld

Meten = Weten = Geld²

Het (financiële) succes van een website wordt in hoge mate bepaald door de positie bij Google. Websites met allerlei toeters en bellen vallen zeer in de smaak bij reclamejongens, maar scoren vaak waardeloos. Alles is zogenaamd Goolgle proof, maar zolang je niet weet waar je op moet letten is het vooral vertrouwen op blauwe ogen.  Wees verstandig, check en analyseer je website en laat je niet langer in de luren leggen door zogenaamde adviseurs.

 

Zoek een betrouwbare partner

Iedereen kan tegenwoordig een website bouwen. Waarom dan nog langer werken met een zakelijke partner als de buurjongen het voor een kratje bier doet? Simpel die buurjongen weet wel een leuke site te bouwen maar mist de kennis om dit Google Proof te doen. De bouw van de site is een belangrijk uitgangspunt naast tools om periodiek te controleren wat er verbeterd kan worden.

 

Bouwen op drijfzand?

Zonder goede fundering is het onmogelijk een huis te bouwen. Voor een website geldt precies hetzelfde. Een website die technisch goed in elkaar zit, heeft een grotere kans hoger te eindigen bij Google. Een website met een unieke dienst  is waardeloos als die onvindbaar is voor zoekmachines door technische mankementen! Kies daarom voor een professionale bouwer die weet waar die op moet letten, zodat de website niet op drijfzand is gebouwd. Omdat Google continu de criteria hiervoor aanpast, is het noodzakelijk dat periodiek de hele website hierop gescreend wordt. Meten is namelijk weten waar iets aangepast moet worden.

 

Zoekmachineoptimalisatie, het belang van evenwicht

Een ander belangrijk aspect is zoekmachineoptimalisatie. Het gaat hierbij om de woorden waarop een website gevonden moet worden. Essentieel is wel om van tevoren te weten over op welke sleutelwoorden de markt zoekt. De structuur en de teksten van de website moeten hierop  afgestemd zijn. Tekstschrijven is een vakapart maar de juiste woorden op de juiste plekken in de juiste hoeveelheid zetten is gewoon werk voor een Google expert. Teveel  zoekwoord herhalen is dodelijk, te weinig geeft geen rendement. Ook hiervoor zijn speciale onderzoeksprogramma’s, zo is meten wederom weten of het optimale wordt bereikt.

 

Verzilverbare populariteit geldt niet alleen voor popsterren

De populariteit van een website is ook afhankelijk van het aantal links die naar de website verwijzen. Zoekmachines ranken een website enerzijds aan de hand van techniek, anderzijds aan hun populariteit. Het is dus van belang om zoveel mogelijk links te krijgen naar de website, bijvoorbeeld door de website aan te melden bij relevante andere sites. Meet en werk aan je linkpopulariteit.

 

Snelheid is geld, ook voor Google

Daarnaast is de snelheid van een website ook een belangrijke factor. Goedkoop is in dit geval duurkoop. Menige provider biedt voor superlage bedragen hosting aan. Nadeel is alleen wel dat de ruimte op de server (waar de website draait) met bijzonder veel andere bedrijven gedeeld moet worden. Logisch want voor niets gaat de zon op. Zie hier de laatste hobbel voor een hoge positionering bij Google. Traagheid straft Google genadeloos af met een lage score. Kies daarom voor een zakelijke partner en vergeet low budget hosting bedrijven. Een hogere Googlepositionering is geld waard.

Compra is op dit moment de enige zakelijke provider in de regio Leiden die specifieke Google optimalisatie onderzoek aanbiedt. Meten = weten = namelijk veel geld besparen en anderzijds heel  veel geld binnenhalen met een toppositie bij Google.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp