Menu
Starten
Mobiel internet - oude wijn in nieuwe zakken?
Mobiel internet - oude wijn in nieuwe zakken?

Mobiel internet - oude wijn in nieuwe zakken?

Internet evalueert met de dag. Verbindingen worden beter, apparatuur wijzigt elke dag en een mobiele telefoon is tegenwoordig tevens een computer. Is er iets nieuws onder de zon of is er sprake van een hype?

 

Mobiel internetten Top of Flop

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken uit het zakelijk leven. Bedenk dat 10 jaar geleden de meeste ondernemers niets zagen in internet. Zie hier de vergelijking met mobiel internetten. Een nieuw fenomeen dat een razendsnelle ontwikkeling doorgaat. Mobiel internet begint volwassen vormen aan te nemen. Zonder dat we het weten zijn er de afgelopen 12 maanden 5 miljoen mobieltjes verkocht waarvan bijna 30% geschikt is voor het internet. Momenteel zijn er bijna 2,5 tot 3 miljoen actieve gebruikers van internet via de mobiele telefoon. Groeikansen? Jazeker, want de verwachting is dat dit verdrievoudigd binnen vijf jaar.

 

Behoefte bevrediging via mobiel internet

Klanten zijn steeds meer gewend om direct op hun wenken bediend te worden. Sta je voor het stoplicht, heb je opeens een briljant idee. Dan wil je direct die informatie checken. Is dat pand te koop? Wat kost de auto die voor me in de file staat? En belangrijker, waar koop ik dat ene product of is die domeinnaam nog vrij? Prospect willen niet wachten, maar direct actie en input.

Als leverancier is het cruciaal om snel in te spelen op deze acute informatie behoefte. Van belang is daarbij wel dat de informatie op maat gemaakt is. Dus geen copy-paged website op je mobiel, maar op maat gesneden informatie.

 

Integratie automatisering en communicatie

Interdisciplinaire communicatie. Mooie dure woorden, maar wij hebben het liever over daden. Als leverancier moet je bij automatisering niet denken aan losse op zichzelf staande processen. Probeer communicatie, internet en automatisering als een geheel te zien. Moeilijk, welnee. Hier een voorbeeldje. Er is een monteur op locatie aan het werk en de klus is klaar. Wat doen we dan, bellen of per SMS de volgende opdracht doorsturen. Handiger is om de opdracht direct via mobiel internet af te handelen. De factuur draait men op kantoor uit en de monteur krijgt direct de volgende opdracht door. Waar, zie de route planning op je mobiel en rijden maar. Gezien het toenemend gebruik, is de verwachting dat het steeds makkelijker wordt om dit soort oplossingen te realiseren voor minimale investeringen.

 

Klanten werven of weren?

Stap nu in op een voortdenderende trein. Mobiel internet is niet meer te stoppen. Investeer nu tijdig om optimaal in te spelen op de behoefte ontwikkeling in de markt. Belangrijk is om nu na te denken en te praten met een e-commerce specialist over hoe mobiel internet de omzet kan vergroten. Inventiviteit is bepalend voor je voorsprong op de concurrenten. Stap daarom tijdig in op zoek naar nieuwe prospects en om je huidige klanten behouden.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp