Menu
Starten
Verdienen met je .nl-domeinnaam
Verdienen met je .nl-domeinnaam

Verdienen met je .nl-domeinnaam

 

In Nederland heeft bijna iedere zzp’er een eigen website of webshop. Daardoor zijn Nederlandse zzp’ers het meest online van alle landen in de wereld. Met een website en eigen domeinnaam kun je veel succes boeken. Het is zonde om deze kansen links te laten liggen, want een website kan jouw succes en opbrengsten vergroten. Maar hoe werkt dat dan en op welke termijn zie je resultaat? In dit artikel leggen we je uit wat zzp’ers in Nederland verdienen met hun website, in welke branche de meest succesvolle zzp’ers zich bevinden en geven we je tips om meer te verdienen met je .nl.

 

Succesvolle zzp’ers investeren in hun website

Succesvolle zzp’ers verdienen flinke bedragen met hun website, zo blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van SIDN. De best presterende 10% verdient gemiddeld €30.000 per jaar via zijn website. Deze succesvolle zzp’ers investeren in een professioneel design van hun website, omdat ze hun website zien als hun visitekaartje. Ook doen ze wekelijks updates om de veiligheid van hun website te waarborgen. De gemiddelde zzp’er verdient ruim €5.000 per jaar met zijn website. Het verschil zit hem in de investering in de website en in online promotie. Zo investeren succesvolle zzp’ers ruim twee keer zo veel in online promotie dan de gemiddelde zzp’er, namelijk €874 tegenover €400. Dat geldt ook voor de investering in hun website, bijvoorbeeld in het onderhoud of het webdesign (bron: SIDN/GfK 2021, n=1.282). Die investering verdienen ze echter ruimschoots terug door extra omzet. Vooral doordat het gemiddelde orderbedrag toeneemt.

 

Online succesvolle branches en beroepen

Tijd en geld investeren in je website blijkt wel degelijk resultaten op te leveren. Maar geldt dit ook voor de branche waarin jij werkzaam bent? Dat is lastig te zeggen. Wel kunnen we je een beeld geven van de branches waarin zzp’ers de meeste omzet behalen met hun website. Voor de financiële sector levert een website de meeste omzet op, namelijk ruim €10.000 per jaar. Maar ook voor veel andere sectoren, zoals de ICT-, landbouw- en particuliere sector levert een website relatief veel op. Binnen iedere sector zijn er wel specifieke beroepen die online veel succes boeken. Denk aan een financieel adviseur, blogger, influencer of freelance product owner.

 

Verhoog je omzet met deze tips

Om je te helpen bij het (meer) verdienen met je .nl, geven we je een aantal eenvoudige tips. Zorg er ten eerste voor dat de content op je website altijd relevant en up-to-date is. Relevante content draagt namelijk bij aan een betere vindbaarheid van je website in zoekmachines als Google. Plaats bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks een blog of artikel met content die relevant is voor je bedrijf. Daarnaast is het verstandig om online promotie in te zetten. Dat kan onbetaald of tegen een (kleine) investering. Met name zoekmachineoptimalisatie (SEO) is populair bij online succesvolle zzp’ers. Je behaalt relatief veel resultaat met slechts een kleine investering. Ook zijn resultaten uit een SEO-campagne makkelijk te meten en haal je door middel van SEO bruikbare data op van je bezoekers. Daarnaast kun je social media kanalen, zoals Facebook of LinkedIn, inzetten om je bereik te vergroten. Deze kanalen zet je gemakkelijk gratis in, maar met een betaalde advertentie bereik je meer mensen in minder tijd en de investering is minder hoog dan je denkt. Vaak minder dan € 1.000 per jaar.

 

Registreer nu je domeinnaam via onze website. Heb je vragen of wil je hulp bij het activeren van je .nl? Neem dan contact met ons op via https://compra.nl/contact.

 

Waarom Compra?

  1. We kennen het web. 
    Met meer dan 25 jaar ervaring in de sector, hebben wij het een en ander geleerd over websites en hoe ze voor je bedrijf kunnen werken.
  2. We zien je graag gelukkig.
    Wanneer je kiest voor onze ontwerpdiensten, wordt je deel van ons team. Wij werken met je samen tot we jou visie hebben bereikt of overtroffen.
  3. We weten dat je tijd waardevol is.
    Onze taak is je website. Je creatieve team zal snel achter de schermen werken om het voor elkaar te krijgen, zodat je je kunt blijven concentreren op het runnen van je bedrijf.

 

 

Meer vragen?

Neem dan contact op met Henny Rietkerk via e-mail h.rietkerk@compra.nl of bel/app 071-3410161.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp