Menu
Starten
Welk type website past bij jouw onderneming? Gebruik deze beslisboom om de
Welk type website past bij jouw onderneming? Gebruik deze beslisboom om de

Welk type website past bij jouw onderneming? Gebruik deze beslisboom om de juiste keuze te maken

Als ondernemer is het kiezen van het juiste type website van cruciaal belang voor je online succes. Er zijn verschillende soorten websites die elk een ander doel dienen en het is belangrijk om te begrijpen welk type website het beste bij jouw onderneming past. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten websites, van zakelijke websites tot portfolio websites, en bieden we een handige beslisboomdiagram om je te helpen bij het kiezen van de juiste website voor jouw onderneming. Of je nu een klein bedrijf hebt dat slechts een basiswebsite nodig heeft of een online winkel wilt creëren om producten te verkopen, deze beslisboom kan je helpen de juiste keuze te maken.

 

Als ondernemer is het kiezen van het juiste type website van essentieel belang. Er zijn verschillende soorten websites die elk een ander doel dienen. Het is belangrijk om te begrijpen welk type website het beste bij jouw onderneming past, zodat je online succes kunt behalen. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten websites en bieden we een beslisboomdiagram om je te helpen bij het kiezen van de juiste website.

 1. Zakelijke websites
  Een zakelijke website is de meest voorkomende soort website voor bedrijven. Dit type website dient als een online visitekaartje voor je bedrijf en biedt informatie over je producten of diensten, bedrijfsinformatie en contactgegevens. Als je een klein bedrijf hebt en slechts een basiswebsite nodig hebt om informatie te verstrekken, dan is een zakelijke website waarschijnlijk de beste keuze.
 2. E-commerce websites
  Een e-commerce website is een online winkel waarop je producten of diensten kunt verkopen. Dit type website is ideaal voor bedrijven die producten of diensten online willen verkopen en een volledige webwinkel nodig hebben om betalingen te verwerken. Als je van plan bent om online te verkopen, dan is een e-commerce website de beste keuze.
 3. Blog websites
  Een blog website is een website waarop je regelmatig artikelen kunt publiceren. Dit type website is ideaal voor bedrijven die willen bloggen over hun producten, diensten of sector. Een blog kan helpen bij het aantrekken van bezoekers en het verbeteren van je online aanwezigheid en autoriteit. Als je van plan bent om regelmatig inhoud te publiceren, dan is een blog website de beste keuze.
 4. Portfolio websites
  Een portfolio website is een website waarop je je werk kunt presenteren. Dit type website is ideaal voor freelancers, artiesten en creatievelingen die hun werk online willen laten zien. Een portfolio website kan helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten en het tonen van je vaardigheden. Als je een freelancer bent of werkt in een creatieve sector, dan is een portfolio website de beste keuze.

Beslisboomdiagram: Welke website past bij jouw onderneming?

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste website voor jouw onderneming, hebben we een beslisboomdiagram gemaakt. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je bepalen welk type website het beste bij jouw onderneming past.

 1. Heb je producten of diensten om te verkopen?
  Ja: Ga naar 2
  Nee: Ga naar 3
 2. Wil je een online winkel maken om je producten of diensten te verkopen?
  Ja: Kies een e-commerce website
  Nee: Kies een zakelijke website
 3. Wil je regelmatig inhoud publiceren om bezoekers aan te trekken en je online autoriteit te verbeteren?
  Ja: Kies een blog website
  Nee: Ga naar 4
 4. Wil je je werk online presenteren om klanten aan te trekken?
  Ja: Kies een portfolio website
  Nee: Kies een zakelijke website

 

In conclusie, het kiezen van het juiste type website voor je onderneming is een belangrijke stap om online aanwezigheid op te bouwen. Het begint met het begrijpen van de verschillende soorten websites die er zijn en welke het beste past bij je doelen en budget. Of je nu kiest voor een eenvoudige brochure website, een e-commerce website, een blog of een sociale media platform, het is belangrijk om te onthouden dat je website het visitekaartje is van je onderneming en kan bijdragen aan het succes ervan. Maak gebruik van de beslisboomdiagram om de juiste website te kiezen en zorg ervoor dat je website professioneel ontworpen en ontwikkeld wordt door een betrouwbare webdesigner of -ontwikkelaar.

 

Kijk hier om te starten met je website.

Hulp nodig? Bel via 071 3410161 of WhatsApp